Tauolla on etunsa

Hektinen työelämän rytmi ei usein jätä tilaa tauoille. Seurauksena keskittymiskyky heikkenee, kyky käsitellä isoja tietomääriä laskee ja uupumuksen tunne lisääntyy.

 

Hyvä kahvitauko ja puitteet sille:

• parantaa työhyvinvointia palauttamalla päivän rasituksista
• kasvattaa työnteon tehokkuutta
• auttaa luomaan positiivista imagoa myös ulospäin

Paulig Puzzle

Tehtäviä tauolle

Kupeista tutut tehtävät ja muuta taukopuuhastelua ladattavassa muodossa

Lataa tehtäväpaketti >>

Ohessa vielä muutama tietoisku kahvitauon hyödyistä:

Paulig Fokus

Tauko vahvistaa fokusta

Evoluutio on rakentanut aivomme olemaan valmiina moninaisille ympäristön ärsykkeille. Siksi kykymme keskittyä yhteen asiaan pitkään kerrallaan on hyvin rajallinen. Ainoa lääke on kääntää huomio välillä toisaalle ja palata asiaan hetken kuluttua. Ota siis tauko ja taas jaksat.

Paulig Luovuus

Tauko tekee luovaksi

Aivoilla on yleisesti ottaen kaksi tilaa: toisessa olemme keskittyneitä yhteen asiaan, ja toisessa olemme rentoutuneita ja ajatukset kulkevat omia polkujaan. Tutkimusten mukaan jälkimmäisessä, unelmoivassa tilassa keksimme usein parhaat ja innovatiivisimmat ratkaisut ongelmiin.

Paulig Tärkeysjärjestys

Tauko muistuttaa tärkeysjärjestyksestä

Tutkimusten mukaan pitkään työskenneltyämme ajaudumme helposti viilaamaan pikkuasioita. Tauko auttaa tällöin laittamaan asiat mittasuhteisiinsa ja muistuttaa mikä on päämäärän kannalta tärkeintä.

Paulig Hyväksi keholle

Tauko on keholle hyväksi

Työskentely pitkään samassa asennossa aiheuttaa lihasten jumiutumista ja kipuilua. Lisäksi ruudun toljottaminen aiheuttaa pitkän päälle päänsärkyä. Tauolla on hyvä venytellä ja rentoutua. Ja taas jaksaa paremmin.

Paulig Säännöllisyys

Pidä tauot säännöllisenä

Erään tutkimuksen mukaan tauko on hyödyllisempi kun se pidetään tarpeeksi ajoissa, eikä vasta kun voimat ovat täysin lopussa. Hyvin ajoitettu tauko on siis paras tauko.

Paulig Fikka

Idea Fikaan

Lainataanpa idea länsinaapuristamme Ruotsista. Siellä kokoonnutaan työpaikoilla yhteen viettämään ”Fikaa”, kahvitaukoa, jossa nautitaan samalla pieniä herkkuja kupillisen äärellä. Fika on tapa pysähtyä kiireen keskellä arvostamaan elämän pieniä hyviä asioita – yhdessä tietenkin. Ei kuin kokeilemaan!

Kun antaa paljon itsestään, ansaitsee paljon myös takaisin. Se on se pieni hetki itselle – tauko, joka on aivan minun omani. Valitsen kupposen kuumaa ihan oman maun mukaan. Hengityskin kulkee jo paremmin. Kohtahan sitä voisi vaikka jatkaa töitään.